2010. január 7., csütörtök

Mit játszik egy fiatal cicalány?


Hihetetlen amit művel Makacsánk! Játszik sokat, mint minden valamirevaló macska, hiszen 3. emeleti lakásunk lévén szobacicaként tengeti életét, de van egy játéka, amilyet még nem láttam soha más macskától...

Szóval, van neki egy szürke, puha, plüss egere, és néha - amikor éppen nem pofozgatja, mint azt az egerekkel szokása - a szájába veszi, mint egy kismacskát (a méret kb. stimmel), és egy jellegzetes nyávogást hallat közben, amit máskor sohasem. Szerintem ez lehet az a hívó hang, amivel a többi kiscicáját hívná, ha lenne neki.
Közlekedik a lakásban aggódó szemekkel, nyávogva, szájában a "kismacskájával", végül ha talál valami jó puha, takarót, vagy akár egy földre dobott pulcsit, kabátot, akkor belevackolja magukat, és jól megmosdatja a kicsikét. :-)
Talán 1 éves ivarérett macskalány lévén, kicsit túltengenek benne a női hormonok...
Közben átesett az ivartalanításon (kénytelenek voltunk, mert tüzeléskor nagyon szenvedett szegény, és állandóan összepisilte az összes ágyneműnket :-o), de továbbra is játssza ezt gyakran.
Szóval, van egy 2,5 éves lányunk, és egy 1 éves macskánk, és mindkettő nap mint nap boldogan

BABÁZIK...




2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a cicátok :-)
    Ne sajnáld az ivartalanítás miatt. Egy csomó kínlódástól kíméled meg őt is, magatokat is. És megelőzöl vele betegségeket.

    VálaszTörlés
  2. Persze, persze ezt mind tudom kedves Nyafkamacska, ezért is történt meg, csakhát keringenek nálunk olyan gondolatok, hogy így nem teljes macska már, meg hogy egy állat ezzel végeredményben mintha az életcélját veszítené el, meg ilyenek...
    Ja és most figyelnem kell, hogy mennyit kapjon enni, mert elvesztette kicsit a karcsúságát. :-(

    VálaszTörlés